‘philippine explorer’

Deze privé rondreis omvat alle hoogtepunten, van Manilla tot de oud-Spaanse stadjes en van de beroemde rijstterrassen in de Cordillera tot de sarcofagen van Sagada.

Dag 1: Manilla
Verwelkoming in Manilla en transfer naar uw hotel.

Dag 2: Manilla
Met een kleurrijke vintage Jeepney naar de markt voor een verrassend lokaal ontbijt. Boottochtje over de Pasig River en wandeling langs de multiculturele straten van Manilla. Onderweg degustatie van  heerlijk streetfood. Historische rondgang door de oude stadskern, het  centrum van kerkelijke, politieke en commerciële macht. Terugkeer naar uw hotel.

Dag 3: Manilla – Banaue
Ontbijt, transfer en vlucht naar Cauayan in de Cordillera.  Rit naar Banaue en de 2000 jaar oude rijstterrassen, door de lokale Ifugaos met de hand uitgehouwen in de rotsen.

Dit ‘achtste wereldwonder’ is beschermd door UNESCO. Overnachting in het Banaue Grand View Hotel.

Dag 4: Banaue
Na het ontbijt per jeepney naar de steile Batad terrassen, een van de mooiste in de hele provincie Ifugao.  Verder naar Bangaan Village en kennismaking met het authentieke dorpsleven. Terugkeer naar uw hotel voor een heerlijk diner en een goede nachtrust.

Dag 5: Bontoc en Sagada
Ontbijt en rit naar de frisgroene rijstterrassen rond Maligcong, uniek in hun schoonheid en grandeur. Verder naar het schilderachtige Sagada met haar St. Mary’s Church en de pittoreske Echo Valley. Bekijk de sarcofagen in de kliffen en grotten die als begraafplaats werden gebruikt. Diner en overnachting in het eenvoudige maar nette Masferré Inn of Martha’s Inn.

Dag 6: Vigan
Met een kalesa (paardenkoets) door deze Spaanse nederzetting uit de 15e eeuw met zijn geplaveide straten en Spaans-Filipijnse architectuur. Het oude centrum is erkend als UNESCO werelderfgoed. Bezoek het Burgos Museum en degusteer de beroemde Ilocano delicatessen longaniza, empanada en bagnet. Overnachting in het charmante hotel Luna.

Dag 7: Currimao
Laoag, de hoofdstad van Ilocos Norte, is een kleine traditionele stad met een rijke Spaanse invloed. Dit is zichtbaar in de prachtige voorouderlijke huizen, eeuwenoude kerken, lokale gebruiken en verrukkelijke keuken. Diner en overnachting in het uitzonderlijke Sitio Remedios aan de West-Filipijnse zee, een replica uit 1800 in koloniaal design.

Dag 8: Manilla
Terugrit en -vlucht naar Manilla via Laoag. Transfer naar uw hotel.

Dag 9: Transfer, terugvlucht of verlenging naar Bohol of in een strandhotel.

HOOGTEPUNTEN

◆ Manilla ‘intra en extra muros’
◆ De beroemde rijstterrassen van Banaue
◆ Jeepney naar de Batad terrassen
◆ Oud-Spaanse architectuur in Vigan
◆ De sarcofagen in de rotsen van Sagada

DELUXE: vanaf €4.900 p. pn. 
Prijs inclusief: VIP-airport service en “black car” transfers, overnachtingen, maaltijden, lokale vlucht, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven.
FIRST CLASS: vanaf €4.355 p. pn.
Prijs inclusief: Transfers, overnachtingen, maaltijden, lokale vlucht, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven.

verlenging: bruisend eiland bohol

Bohol is een bruisende eilandprovincie met glooiende heuvels, kristalheldere bronnen, groene rivieren en fijne stranden. Het heeft een rijke geschiedenis met voorouderlijke huizen en eeuwenoude kerken. De Chocolate Hills zijn een van de vele natuurlijke wonderen. Bohol is ook de thuisbasis van de tarsier, ’s werelds kleinste aapje. Een heerlijk eiland om te cruisen over rivieren, te zwemmen of gewoon door de oude straten te slenteren.

Dag 9: Transfer en vlucht naar Bohol. Transfer met onderweg bezoek aan het Tarsier Sanctuary waar de kleinste aapjes ter wereld wonen. Overnachting in Amun Ini.

Dag 10 en 11: Heerlijk vrije dagen om te genieten van zon, zee en strand.

Dag 12: Picknickontbijt bij de Chocolate Hills en quadbiken langs de Loboc-rivier.

Dag 13: Transfer en retourvlucht.

VERLENGING: Vanaf €1.990 p. pn. 
Prijs inclusief: Transfers, vluchten, accommodatie, ontbijt, services, excursies en entreegelden zoals vermeld.

Amun Ini ****/*
Dit boetiekhotelletje is een echte ‘hideaway’, ligt meteen aan het strand en omvat 16 verzorgde kamers in natuurlijke materialen. Hier kan u  duiken, snorkelen, kajakken en paddleboarden. Infinity pool boven het witte zandstrand met uitzicht op de heldere blauwe wateren van de Boholzee. Verzorgde keuken en fijne terrassen.

Manila (MNL) Airport

Banaue

Maligcong

Bohol Panglao (TAG) Airport

Vigan

Currimao

Amun Ini Beach Resort